Tuesday, October 12, 2010

Wellness - de totale concept

Wellness is een term die zeer vaak in onze moderne tijd wordt. Maar wat precies "wellness"? Betekent wellness dat we prima specimens van lichamelijke gezondheid of gaat het verder dan de fysieke? Het is misschien nodig om alle facetten van ons lichaam om te bepalen of we echt goed zijn.

De meeste mensen beschouwen zichzelf als goed als zij geen symptomen van een ernstige ziekte of een ziekte lijden. Ze kunnen worden geplaagd door problemen zoals slapeloosheid of hoofd pijn, maar niets levensbedreigend. Daarom zijn ze relatief goed.Of zijn ze?

Wij worden overspoeld met advies over hoe om gezond te blijven. Dit kan echter leiden tot een overdaad aan informatie, waardoor mensen verward en vaak bij te dragen aan een algemene ontevredenheid met hoe de mensen zich zien. Het wordt gemakkelijk te vinden fout met enen zichzelf als we ziek.We kunnen ons de schuld voor onze ziekten omdat wij weliswaar eten of drinken te veel, niet uit te oefenen of om onszelf te worden benadrukt. Immers, als we dat is afgebeeld in de media geloven, moeten we allemaal kunnen bereiken perfecte gezondheid.

Wanneer we kijken naar de resultaten van de in de moderne geneeskunde in de afgelopen decennia, zijn gezondheids kwesties waarmee fataal vaak nu te behandelen.Gezien deze prestaties lijkt ongelooflijk dat zoiets eenvoudigs als de gewone verkoudheid een dagelijkse probleem blijft.

Op zoek naar alternatieve behandelingen, is het labyrint nog moeilijker om te onderhandelen. Er is een aantal alternatieve therapieën beschikbaar, is het moeilijk om te weten welke is het beste voor onze individuele behoeften.

Het stand punt van de conventionele geneeskunde en alternatieve geneeskunde zijn totaal verschillend. Conventionele geneeskunde maatregelen wellness door het ontbreken van symptomen.Als u geen fysieke tekenen van ziekte, vervolgens u worden beschouwd als goed. Wanneer de ziekte is aanwezig, normaal door externe factoren zoals bacteriën, is de gebruikelijke behandeling medicijnen of een operatie.

Alternatieve geneeskunde of holistische geneeskunde, daarentegen, richt zich op het hele lichaam. De persoon, bestaat geacht in holistische geneeskunde, uit het lichaam, geest, geest en emoties.Het concept van welzijn in holistic geneeskunde is de toestand die ontstaat wanneer al deze aspecten van het zelf efficiënt en in harmonie werkt.

Holistic Therapie zijn als preventieve als curatieve.Zij niet alleen stimuleren van ons systeem wanneer nodig, maar kunnen ook worden gebruikt om goede gezondheid te behouden.In de conventionele geneeskunde, het lijkt erop dat behoud van onze gezondheid wordt gezien als slechts één reeks regels voor iedereen.Echter, holistische geneeskunde, elke persoon wordt gezien als een persoon wiens behoeften voor gezondheid onderhoud zijn iets dat de persoon voor hem of haar zelf kiest.Het is gewoon een geval van het vinden van een evenwichtige levens stijl past binnen onze eigen grenzen.

Het is gebruikelijk om beide soorten medicijnen, echter, zijn er drie belangrijke aspecten aan de uitoefening van en het onderhoud van goede gezondheid. Dit zijn:

1. Voeding,

2. Oefening, en

3. Ontspanning

Dieet

Dieet is uiteraard een zeer belangrijke constituent van wellness. De resultaten van teveel alcohol gebruik en het niet volgen van een voedzaam dieet zijn goed gedocumenteerd.De incidentie van morbide obesitas blijft groeien en dit leidt tot een verscheidenheid van andere problemen met betrekking tot het algemene concept van welzijn.Er kunnen verschillende redenen dat mensen niet te eten van een uitgebalanceerd dieet. Deze redenen kunnen zijn fysieke, psychologische of zelfs economische.

Emotionele problemen kunnen leiden bij het comfort eten of te veel eten of undereating. Er zijn ook ziekten zoals anorexie en boulimie die invloed hebben op de manier waarop die een persoon eet en het daaruit voortvloeiende gebrek aan well ness, dat de persoon ervaart.

Oefening

Oefening is een ander belangrijk onderdeel van wellness. Het die ons lichaam niet in goede staat door middel van fysieke oefening worden gehouden, ze verslechteren. Een fit lichaam niet alleen laat u fysiek goed voelt, maar verbetert ook de psychologische en emotionele gezondheid. Studies in de late jaren 1970 gevonden dat oefening zo succesvol als therapie bij de behandeling van depressie zijn kan.

Holistic Therapie is van mening dat er een blokkade of gebrek aan evenwicht in de energie stroom worden kan en dat de oefening die energie, waardoor de persoon voelt rustig en nieuwe kracht gegeven herstelt. De oefeningen die afkomstig uit het Oosten, zoals tai chi en yoga zijn zijn speciaal ontworpen om te werken aan deze energie. Dit is ook het doel van de shiatsu, reflexologie, acupunctuur, acupressure.

Ontspanning en stress management

Onvermogen om te gaan met de problemen waarmee wij worden geconfronteerd, leidt tot stress.Deze gebeurtenissen kunnen worden gelukkig of verdrietig en volgens velen in de medische wereld, kan deze stress zijn verantwoordelijk voor ongeveer zeventig procent van de ziekte.Dit is toe te schrijven aan het feit dat de spanning leidt tot ons immuunsysteem zwak worden en waardoor we kwetsbaar zijn voor bepaalde ziekten.

De belangrijkste manier om stress te verminderen is door ontspanning.Iedereen ontspant op een andere manier, of het nu door het luisteren naar muziek, schilderkunst, of gaan voor een wandeling.

Lichamelijke ontspanning is net zo belangrijk als geestelijke ontspanning en dit kan worden bereikt door middel van yoga of zelfs door zelfhypnose.

Psychotherapie of counseling kan helpen ons te vinden van manieren om beter omgaan met stress situaties en te meer betekenis geven aan ons leven.Het kan ook helpen identificeren en aanpakken van eventuele onopgeloste conflicten in verband met ons leven.

Dus, het concept van wellness is een combinatie van een scala aan behandelingen, die belangrijk zijn in hun eigen manier.In feite, nemen ze elk een verschillende lijn van de aanval terwijl om te werken op alle niveaus.Psychotherapie en hypnotherapie concentreren op de emoties, de geest en de geest.Homeopathie is gericht op de lichamelijke en geestelijke aspecten, evenals massage, voeding en kruiden genees middelen.Conventionele geneeskunde concentreert zich voornamelijk op fysieke symptomen van ziekte en advies over dieet en andere dingen die invloed hebben op het fysieke lichaam.

Uiteraard zijn er verschillende aspecten aan het concept van welzijn.Wat werkt voor een persoon kan niet altijd werken voor een ander.Het gaat dus wat werkt voor u te vinden en verzorgen van alle facetten van je zelf.

Anne Wolski heeft gewerkt in de industrie van de gezondheid en het welzijn van meer dan 30 jaar.Ze is een co-directeur van http://www.magnetic-health-online.com en http://www.betterhealthshoppe.com, die beide informatie portalen met vele interessante medische artikelen.Ze is ook een partner van http://www.timzbiz.com, die beschikt over vele artikelen over internet marketing en middelen.

No comments:

Post a Comment